Google Analytics

Therapeut

hannekeIk ben Hanneke Noort en ik ben sinds 1987 gediplomeerd acupuncturist, afgestudeerd aan de Nei Tsjing opleiding. Sinds 1987 voer ik ook praktijk als acupuncturist. Eerst nog in combinatie met mijn werk als fysiotherapeut maar nu al sinds vele jaren alleen als acupuncturist.

Ik ben lid van de NVA (Nederlandse vereniging voor Acupunctuur). De meeste verzekeraars vergoeden de behandeling vaak voor een maximaal bedrag op jaarbasis. Dit staat aangegeven in uw verzekeringspolis.

Naast de traditionele Chinese acupunctuur maak ik ook gebruik van de Japanse acupunctuur volgens Kiiko Matsumoto. Ik combineer beide filosofie├źn en vind dat prettig. De Japanse acupunctuur geeft onmiddellijk feedback of de behandeling goed verloopt. De Japanse naalden zijn wat dunner en dit is weer comfortabeler voor degene die ze geplaatst krijgt.

Sinds oktober 2012 kunt u in deze praktijk ook terecht voor EFT (Emotional Freedom Techniques). De EFT is een effectieve methode om van emotionele en fysieke klachten af te komen. Het is een acupressuur techniek waarmee je de energieblokkades die ontstaan door emotionele of lichamelijke klachten kunt opheffen. (Deze energieblokkades zijn verstoringen in het energiesysteem van je lichaam).

Deze opleiding heb ik gevolgd bij NOVET, de opleiding werd gegeven door Mw. G. Rutten (arts).